Utenos daugiafunkcio sporto centro nauja internetinė svetainė pasiekiama adresu https://utenosdsc.lt

Olimpinė diena 2020

Tarptautinė olimpinė diena Lietuvoje šiemet bus paminėta neįprastai – virtualiu bėgimu. Birželio 23 dieną sporto entuziastai, bėgte įveikę lietuviškąją olimpinę mylią – 1988 metrus – ir savo pasiekimu pasidalinę socialiniuose tinkluose gaus dovanų.

Originaliai renginys „Olimpinė diena 2020“ šiemet turėjo vykti birželio 13 dieną Vilniuje, tačiau dėl pasaulį sukausčiusios pandemijos ir karantino nuspręsta pakeisti didžiausios Lietuvoje sporto šventės datą bei formatą.

Kiekvienas, birželio 23-iąją nubėgęs lietuvišką olimpinę mylią (1988 metrus – distancija simbolizuoja LTOK atkūrimą), tai užfiksavęs su bėgimo programėle ir su specialia grotažyme pasidalinęs nuotrauka socialiniuose tinkluose, bus apdovanotas vienu iš 15 000 organizatorių paruoštų prizų.

„Tai – ne varžybos, o bėgimas, skatinantis žmones aktyviai judėti, net ir karantino metu neapleisti sporto ir mėgautis jo teikiamais malonumais. Žinodami, kad virtualiame bėgime dalyvaus ir olimpiečiai, ir profesionalūs bei pasišventę bėgikai, vienos mylios įveikimu jų neapribosime. Kiekvienas, pagal savo galimybes, galės įveikti dvi, penkias, dešimt, o galbūt ir dvidešimt lietuviškų olimpinių mylių“, – pasakoja bėgimą organizuojančio Lietuvos olimpinio fondo direktorius Mantas Marcinkevčius.

Kaip dalyvauti virtualiame lietuviškos olimpinės mylios bėgime?

  1. Birželio 23 d. nubėgti mažiausiai 1988 metrus.
  2. Rezultatą užfiksuoti bet kuria bėgimo programėle.
  3. Rezultatais pasidalinti socialiniuose tinkluose, naudojant grotažymę #OlimpinėDiena2020 (svarbu: įsitikinkite, kad paskelbtas įrašas yra viešas).
  4. Birželio 23-24 d. užpildyti specialią anketą su savo duomenimis.
  5. Birželio 29 d. – liepos 10 d. laimėtas dovanėles atsiimti LTOK būstinėje arba bet kurioje šalies „Eurovaistinėje“

Virtualus bėgimas #OlimpinėDiena2020 yra NEMOKAMAS. Kilus klausimams galima kreiptis el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Registracijos anketa: http://www.ltok.lt/virtualusbegimas

Bėgimo taisyklės >>>

Tiesa, vis dar neatmetama ir įprasto renginio galimybė – jis planuojamas rugsėjo mėnesį. Tačiau viskas priklausys nuo Vyriausybės nurodymų ir rekomendacijų.

Kas yra Olimpinė diena?

Olimpinė diena – masinis, šeimai draugiškas, sportą ir sveiką gyvenseną propaguojantis renginys. Jo misija – supažindinti visuomenę su pačiomis įvairiausiomis sporto šakomis, suteikti galimybę jas išbandyti, užmegzti ryšį su federacijomis, klubais, treneriais ar sportininkais. „Judėk. Sužinok. Atrask“ – tai pasaulinis Olimpinės dienos šūkis, raginantis būti smalsiu ir išdrįsti susipažinti su sporto teikiamu džiaugsmu.

Šio renginio ištakos siekia dar 1948 metų sausio mėnesį, kuomet 42-oje Tarptautinio olimpinio komiteto sesijoje Sankt Morice (Šveicarija) buvo pritarta Olimpinės dienos idėjai. Šią dieną minimas 1894 metų birželio 23 dieną vykęs Pasaulinis sporto kongresas Sorbonoje, kur buvo nutarta įkurti Tarptautinį olimpinį komitetą bei atnaujinti olimpines žaidynes. Birželio 23-oji žymi šių laikų olimpinio judėjimo pradžią.

Lietuvoje pirmą kartą Olimpinė diena buvo surengta 1989 metų gegužės 13 dieną. Gedimino pilyje olimpinis čempionas Šarūnas Marčiulionis uždegė deglą, kuris estafete keliavo per Lietuvą, Latviją kol pasiekė Estijos sostinę Taliną. Anksčiau mūsų Olimpinė diena buvo minima šventės dalyviams Vilniaus Vingio parke simboliškai nubėgant lietuvišką olimpinę mylią – 1988 metrus, nes būtent 1988 m. buvo atkurtas Lietuvos tautinis olimpinis komitetas.

2015 metais masinio sporto šventė pradėjo turą po didžiuosius Lietuvos miestus – džiugino Kauno, Alytaus, Šiaulių, Panevėžio ir Klaipėdos gyventojus.

2019-aisiais uostamiestyje buvo užfiksuotas lankomumo rekordas – šventėje apsilankė, 100 sporto šakų, rungčių ir su olimpizmu susijusių veiklų išbandė, parodomąsias varžybas stebėjo, olimpinių vertybių ir istorijos mokėsi net 30 tūkstančių žmonių. Šventę vainikavo Monique koncertas ir sporto kino seansai ant Baltijos jūros kranto.

Aktyviai dalyvauti šventėje organizatoriai skatina prizais. Visi šventės dalyviai renginio dieną arba išankstiniu būdu atsiima Dalyvio pasą, kuriame išbandydami įvairiausias rungtis Olimpinės dienos metu renka taškus – jie vakare iškeičiami į medalius, suvenyrus ir dovanas.

Renginį organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir Lietuvos olimpinis fondas, kasmet prie augančios šventės kokybės prisideda miesto-šeimininko savivaldybė, Lietuvos sporto federacijos ir klubai.

Šaltinishttps://www.ltok.lt/olimpine-diena/