Utenos daugiafunkcio sporto centro nauja internetinė svetainė pasiekiama adresu https://utenosdsc.lt

Utenos rajono savivaldybė, plaukimo klubas „Linksmasis delfinas“ kartu su švietimo rėmimo fondu eilę metų tęsia užsiėmimų ciklą mažiesiems uteniškiams, supažindinant juos su plaukimo ir saugaus elgesio vandenyje pagrindais – nuo teorinių žinių iki praktinių įgūdžių. Plaukti mokomi visi 3-ių ir 2-ų klasių vaikai.
Jau nebe pirmus metus keliamas tikslas išmokyti visus antrų klasių mokinius plaukimo pradmenų, kad atviruose vandens telkiniuose ir baseinuose jie jaustųsi saugūs. Šiemet visi antrų ir trečių klasių mokiniai dalyvaus mokymo plaukti programoje, mokydamiesi plaukti be apsauginių priemonių, taisyklingai panerti, kartu smagiai praleisti laiką plaukimo pamokose.
Organizuojant mokymo plaukti pamokas, stengiamasi planuoti vaikų srautus, ieškant palankiausio laiko užsiėmimams, kuomet neužimtas DSC plaukimo baseinas. Grafikai sudaryti taip, kad užsiėmimai netrukdytų pamokoms ir būtų užtikrintas sklandus vaikų nuvykimas į baseiną ir atgal. Per užsiėmimus vaikams aiškinama, kokie pavojai tyko vandenyje ar šalia jo, kaip išsilaikyti vandens paviršiuje, taisyklingai kvėpuoti. Visa tai naudinga žinoti kiekvienam. Todėl ir sudaromos sąlygos mokytis plaukimo pagrindų nuo pat mažumės, kai vaikai yra imliausi.
Vaikai prižiūrimi trenerių ir klasės mokytojų, mažieji uteniškiai įveiks baimes, drąsiau jausis vandenyje bei ugdys bendruosius savisaugos įgūdžius. Baigę visą vaikų mokymo plaukti kursą (32 valandas), vaikai gaus pažymėjimus, o gabiausieji galės toliau tobulėti daugiafunkcio sporto centro plaukimo grupėse.