Utenos daugiafunkcio sporto centro nauja internetinė svetainė pasiekiama adresu https://utenosdsc.lt


Jau eilę metų Utenoje vykdomas projektas „Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje“, kuriame dalyvauja per keturis šimtus rajono antrų ir trečių klasių vaikų. Projekto tikslas išmokyti kuo daugiau vaikų plaukti ir saugiai elgtis vandenyje ir prie vandens.
Mokymą plaukti vykdo Utenos daugiafunkcio sporto centro plaukimo treneriai. Projektą finansuoja Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos respublikos vyriausybės. Projektą organizuoja ir vykdo plaukimo klubas „Linksmasis delfinas“, rajono savivaldybė ir daugiafunkcis sporto centras.
Programa vykdoma dviem etapais: pirmasis spalio- gruodžio mėnesiais (22 valandos) yra finansuojamas KKSD ir antrasis kovo– balandžio mėnesiais (10 valandų) finansuojamas rajono savivaldybės.


Visi dalyvavę projekte gauna pažymėjimus, kuriuose nurodyta kokių gebėjimų jie įgijo.
Programos „Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje“ metu vaikai ne tik išmoks plaukti, bet ir įgis visuminę sveikatos sampratą, išsiugdys sveikatai naudingus gebėjimus, įpročius bei nuostatas, atsakomybę už savo ir kitų sveikatą, rinksis sveiką gyvenimo būdą. Taip pat išmoks saugiai elgtis vandenyje, plaukti ne tik sportiniais plaukimo būdais, bet ir teikti pirmąją pagalbą nelaimingo atsitikimo vandenyje atveju.
Antrasis projekto etapas bus tęsiamas 2019 metų kovo- balandžio mėnesiais.