Utenos daugiafunkcio sporto centro nauja internetinė svetainė pasiekiama adresu https://utenosdsc.lt

SMSM logotipas

Per 250 Utenos rajono pradinių klasių moksleivių vyksta į Utenos daugiafunkcio sporto centro plaukimo baseiną, kur per papildomas fizinio aktyvumo pamokas vaikai mokosi plaukti ir saugiai elgtis vandenyje ir prie vandens. Siekiame, kad projekto pabaigoje moksleiviai gebėtų įveikti 25 metrų nuotolį be pagalbinių priemonių. Pirmoji programos dalis sudaro 18 valandų.
Projektą per Lietuvos plaukimo federaciją finansuoja Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos sporto rėmimo fondas. Projektą vykdo plaukimo klubas „Linksmasis delfinas“, kartu su Utenos daugiafunkciu sporto centru, bei rajono savivaldybe. Praktines vaikų mokymo plaukti pratybas vykdo plaukimo treneriai Daiva Šiukščienė, Jurgita Jurkėnienė, Aurelija Kiršaitė ir plaukimo instruktorius Tomas Pumputis, jiems padeda pradinių klasių mokytojai.
Projekte dalyvauja antrų klasių mokiniai.

Daugelis vaikų jau po kelių pamokų pradėjo plaukti, nors prieš tai visai nemokėjo. Į plaukimo pamokas vaikus lydinčios mokytojos sako, kad vaikams treniruotės baseine teikia daug džiaugsmo, pamokose lavėja jų fizinės savybės – greitis, jėga, lankstumas, ištvermė, taip pat pusiausvyra, koordinacija, vikrumas, reakcija.
Paskutinių pamokų metu bus patikrinti vaikų gebėjimai, pagal tris lygius: gebėjimas nuplaukti 25 m. pasirinktu būdu be pagalbiniu priemonių (I lygis), su viena pagalbine priemone (II lygis), su dviem ir daugiau pagalbinių priemonių (III lygis).
Treneriai sako, kad mokėti plaukti ir saugiai elgtis vandenyje – tas pats kas mokėti skaityti, rašyti, skaičiuoti. Tas pats, kaip žinoti saugaus elgesio taisykles einant per gatvę, važiuojant dviračiu ir panašiai. Tad plaukimo technikos pagrindu geriausia mokyti 7-10 metų vaikus.
Mūsų siekis – kokybiškai, patraukliai ir efektyviai organizuoti plaukimo pamokas, kad vaikai ir pasibaigus projektui sugrįžtų į baseiną, „užsikrėstų“ plaukimu.