Utenos daugiafunkcio sporto centro nauja internetinė svetainė pasiekiama adresu https://utenosdsc.lt

IMG_9118
zaidyniu_emblema
IMG_9118
zaidyniu_emblema
1/2 
start stop bwd fwd

Baigėsi 2018 metų Lietuvos jaunučių ir sporto vilčių žaidynės, kurių tikslas- propaguoti sportą kaip neatskiriamą tobulos asmenybės ugdymo priemonę, vykdyti talentingų sportininkų paiešką. Į žaidynių programą buvo įtrauktos 27 sporto šakos, iš kurių 10 strateginių ir 17 kitų sporto šakų. Baigiamajame etape varžėsi apie 7 tūkstančius jaunųjų sportininkų, gimusių 2002-2005 metais.
Utenos rajono sportininkai žaidynėse dalyvavo dešimtyje sporto šakų: iš kurių DSC kultivuojamos 4 sporto šakos (dviračių sportas, krepšinis, lengvoji atletika, stalo tenisas), rajono sporto klubai- šaudymas iš lanko ir sportiniai šokiai, bendrojo lavinimo mokyklos- šaškės (Saldutiškio pagrindinė mokykla) ir DSC sportininkai kitose sporto šakose: (grindų riedulys (rankininkai), šiuolaikinė penkiakovė (plaukikai) ir sambo (dziudo) atstovai).

Utenos rajonas ketvirtoje respublikos savivaldybių grupėje iškovojo antrąją vietą (420 taškų). Pirmąją vietą pirmą kartą laimėjo Kelmės atstovai (466 taškai), kuriems šių metų žaidynės savo programa (sporto šakomis) buvo palankesnės, nes didžioji dalis jų buvo sporto mokykloje, kultivuojamos sporto šakos. Treti Šiaulių rajono atstovai (404 taškai).
Žaidynių prizininkais tapo dviračių treko atstovė Greta Baskevičiūtė- III vieta (treneris Alvydas Surgautas), sambo atstovė Gerda Kavaliauskaitė- III vieta (dziudo treneris Šarūnas Zlatkus), šaudymo iš lanko atstovė Viltė Fiodorovaitė- II vieta, (olimpiniai lankai, treneris Marius Grigaravičius), komandinės olimpinių lankų varžybos- II vieta, treneris Marius Grigaravičius.
Daugiausia taškų į komandinę įskaitą iškovojo dviratininkai (71), lengvoji atletika (69), šaudymas iš lanko (67), krepšinis vaikinai (61), šiuolaikinė penkiakovė (38), krepšinis merginos (37).
Kaip per žaidynių uždarymą kalbėjo Lietuvos sporto federacijų sąjungos prezidentas Rimantas Kveselaitis „Lietuvos jaunučių ir sporto vilčių žaidynės- tai vienas jaunimo per sportą ugdymo pavyzdžių. Žaidynėse savo sportinį kelią pradėjo nemažai olimpinių, pasaulio ir Europos čempionų. Norėtųsi, kad šios žaidynės ir ateityje gyvuotų, nenutrūktų“.
Žaidynių vėliavą Alytaus miestas perdavė Panevėžiui, kuriame planuojamos 2019  metų Lietuvos jaunių ir sporto vilčių žaidynių finalinės varžybos.