Utenos daugiafunkcio sporto centro nauja internetinė svetainė pasiekiama adresu https://utenosdsc.lt

Kauno „Girstučio“ 50 metrų baseine vyko atviras 2023 metų Lietuvos plaukimo čempionatas. Keturias dienas vykusios varžybos – vienas svarbiausios šių metų startų šalies plaukikams.

Varžybų dalyviai galėjo ne tik vykdyti kvalifikacinius normatyvus į liepos 23-30 dienomis Fukhokoje, Japonijoje, vykstantį „World Aquatics“ pasaulio plaukimo čempionatą, bet ir į vasaros olimpines žaidynes, kurios kitąmet bus surengtos Paryžiuje. Iš viso „Girstučio“ baseine varžėsi beveik pusketvirto šimto plaukikų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Libano.

Atvirame Lietuvos plaukimo čempionate dalyvavo penki Utenos daugiafunkcio sporto centro plaukikai.

Puikiai čempionate pasirodė trenerės Jurgitos Jurkėnienės auklėtinė Meda Mikučionytė, kuri pasiekė aukštus rezultatus pagal plaukimo reitingą, bet ir dalyvavo „A“ finaluose. Plaukiant 200 metrų kompleksu iškovojo 5 vietą (4 tarp Lietuvos plaukikų) 2.33,02, 8 vietą plaukiant 800 metrų laisvu stiliumi (9.58,32), 400 metrų kompleksiniame plaukime buvo penkta (5.27,89).

Aukščiausią reitingą Meda parodė plaukdama 200 metrų laisvu stiliumi 2.12,72 (616 tšk.).

„B“ finale Paulina Žemaitytė (trenerė Jurgita Jurkėnienė), plaukiant 400 metrų laisvu stiliumi buvo keturiolikta.

Pagirtinai plaukimo čempionate startavo Utenos DSC merginos Meda Mikučionytė, Vėtra Samušytė, Ema Jakštonytė, Paulina Žemaitytė plaukdamos kombinuotą estafetę 4x100 metrų, kur buvo septintos. Septinta plaukiant 200 metrų delfinu buvo ir Ema Jakštonytė 2.48,67 (trenerė Aurelija Kiršaitė).